de niro & pacino













En iyi aşçılar malzemenin en iyisini kullanırlar. Ancak onları iyi yapan malzemenin kalitesi değildir. Aynı malzemeyi bana verseniz muhtemelen çok sıradan bir yemek yaparım ama en bu malzemeyle yaptığın yemeği berbat etmek gerçekten "maharet" gerektirir.
Senaryo ve yönetmenliğinde Michael Mann imzası bulunan, 1995 yapımı Heat filmi izleyenleri mutlaka ekran karşısına mıhlamıştır. Filmin başından sonuna kadar sürekli tırmanan gerilim seyirciyi avucunun içinde tutan yönetmenin marifetlerinden sadece biridir. Asıl büyük marifet Al Pacino ve Robert De Niro gibi iki büyük oyuncuyu aynı filmde oynatıp, ikisini bir arada sadece 45 saniyelik bir sahnede göstermek ve buna rağmen seyircinin aklına filmi bu iki fenomenin büyük karşılaşması olarak kazıyabilmektir. İşte usta aşçı elindeki 1. sınıf malzemeyi böylesine dengeli, böylesine ölçülü kullanarak damaklarda bu kadar güzel bir lezzeti ancak böyle bırakabilir
13 yıldır damaklarımızda kalan bu eşsiz lezzetin mirasına konan bir film Righteous Kill. Filmin başından sonuna kadar iki büyük ustanın bir arada olduğu ancak seyirciye hiç keyif vermediği, aksine sıradan, sıkıcı ve bayağı olmayı başarabildiği bir yapım. İşte 1. sınıf malzemeyle tadına dahi bakılamayacak bir yemek yapan çok kötü bir aşçı. Daha çok televizyon dizisi yönetmenliği yapan ve Kevin Costner, Robert Redford ve Richard Gare gibi iyi oyuncularla çektiği berbat filmlerle tanınan yönetmen Jon Avnet bence ağzından salyalar akan televizyon dizisi izleyicilerine yemek yapmaya devam etsin. Çünkü onun menüsünün kokusu beyaz perdede feci şekilde ortaya çıkıyor.

Yorumlar