Türkiye'nin en güçlü partisi BDP


"Tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da devam eden operasyonlar sonucunda BDP'li Iğdır Belediye Başkanı M. Nuri Güneş bu hafta elleri kelepçelenerek tutuklandı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Iğdır halkının %40'ının oylarıyla seçilen bir belediye başkanın küçük düşürücü bir biçimde tutuklanması doğal olarak Iğdır'da infial yarattı ve halk protesto için sokaklara döküldü. İşte tam bu aşamada polis her zaman yaptığı gibi kalabalığın demokratik hakkını kullanmasını önleyerek üzerlerine gaz bombası yağdırmaya başladı ve çok sert bir mudahalede bulundu."
Dün akşam televizyonda izlediğim haberin buraya kadar çok da garipsenecek bir tarafı yoktu. Çağdaş bir ülkenin standartları açısından bakarsak her tarafı sakandal olan bu tip haberlere karşı artık şerbetlendik. Ancak bu alışıldıklığa rağmen haber bandının sonunda gördüğüm bir sahne beni derinden etkiledi. O sahnede BDP Iğdır Milletvekili Gülten Kışanak, Iğdır Emniyet Amiri'nin karşısına geçmiş bas bas bağırıyor ve polisin yaptığı müdahaleden yakınıyordu. Ağzından çıkan sözler ise ders niteliğindeydi: "Halkımı size ezdirmem!"
Şimdi herkes bir an durup düşünsün. Bugün oy verdikleri siyasiler arasında bir mülki amirin karşısına dikilip sizi ezdirmeyeceğini haykırabilecek bir tek kişi var mı? Bence cevabı açık. Yok! İşte bu sebeple BDP Türkiye'nin en güçlü partisidir. Sandıktan çıkacak yüzdelere bakmadan, seçim barajlarına takılmadan, parti kapatan Anayasa Mahkemesi saçmalıklarını düşünmeden söyleyebileceğimiz tek şey budur. Orada halkıyla bütünleşmiş bir siyasal hareket var uzakta ve o hareket bizim hareketmiz falan değil. Artık kuma gömdüğümüz kafaları çıkarmanın zamanıdır.

Yorumlar